DEMANA AL GOVERN QUE INCREMENTI ELS FONS DESTINATS A L'AJUDA HUMANITÀRIA

Drets de les dones: denunciant tot tipus de discriminació

Més dones, més organitzades i amb més capacitat per exigir els seus drets, construeixen societats més justes. Ho creiem fermament: per transformar la societat i construir un futur més just i sense pobresa és imprescindible impulsar els drets de les dones i acabar amb qualsevol tipus de discriminació. Per això, des de fa més de 30 anys, treballem amb organitzacions de diversos països, feministes i de dones, apostant per la transformació social. T'ho expliquem.

0

2 milions de persones

0

6,2 milions d'euros

0

organitzacions

Què fem?

La nostra organització està compromesa amb els drets de les dones des de fa més de 30 anys. En 2017/18, 2 milions de persones han participat en els nostres programes:

A COLÒMBIA

Maria Eugenia Cruz va ser segrestada i va patir violència sexual durant el conflicte colombià. El 2013 va crear amb altres companyes la Corporación Mujer Sigue Mis Pasos, organització que ja ha atès més de 1.000 casos de dones que van patir violència sexual a tot el país. L'organització ha creat un model de denúncia col·lectiva que protegeix les dones i que els permet accedir a la justícia i restituir els seus drets. A més d'acompanyar les denúncies col·lectives, Ma. Eugenia acompanya les dones en els seus processos d'empoderament i demanda dels seus drets. Corporación Mujer Sigue Mis Pasos és una de les organitzacions a les que donem suport a Colòmbia.

Treballem amb organitzacions que acompanyen dones supervivents de violències durant tot el procés jurídic i psicosocial. Entre 2010 i 2015, cada hora 16 dones van ser víctimes de violència sexual al país, en el marc del conflicte armat. En total, ho van ser 875.437 dones.

25732-1

"El treball amb altres dones em va ajudar a transcendir el dolor, a acompanyar a altres dones perquè no hagin de viure això, perquè parlin, perquè trobem una resposta al que hem viscut però també per reclamar justícia" 

Ma. Eugenia Cruz

Lidera un moviment que visibilitza la violència que pateixen les dones a Colòmbia

A BOLÍVIA

850 dones bolivianes han aconseguit que diversos governs municipals escoltin les seves demandes i les dotin de pressupost, aconseguint més inversió per polítiques que afavoreixin a les dones. Gràcies a una formació política, aquestes dones, moltes d'elles regidores i representants d'organitzacions feministes, han estat capaces d'impulsar 40 propostes per millorar les oportunitats de les dones. Fins a la data, el 15% d'aquestes propostes ja compten amb pressupost compromès per a convertir-se en realitat. Aquests pressupostos tenen el potencial de canviar la vida de milers de dones ja que les decisions sobre on s'inverteixen els diners són clau per promoure la igualtat de gènere i aconseguir canvis a llarg termini.

OES_2042_~es_Color~en_Colour

"A Bolívia hi ha més denúncies per violència contra les dones que per accidents de trànsit. És imprescindible més inversió. Si les dones participem en les decisions polítiques, aquestes qüestions començaran a canviar"

Lourdes Montero

Coordinadora del programa de Justícia de gènere d'Oxfam a Bolívia

A ESPANYA

El Govern basc va aprovar una resolució que obligava les treballadores de la llar i de cures a fer un curs de 200 hores per estar habilitades i poder seguir treballant. Impossible aconseguir 200 hores per poder estudiar amb uns torns imparables. En una cursa contra rellotge, l'organització Malen Etxea va aconseguir que es presentessin 900 al·legacions de treballadores de la llar i, finalment, el govern va accedir a habilitar com a auxiliar d'atenció domiciliària a totes les dones amb experiència demostrada, que era la demanda d'Malen Etxea. El Govern Basc va concedir 8.500 habilitacions, i altres tantes provisionals.

OES_38978

"La globalització ha permès que aquest mercat global hagi permès l'accés de la compra i venda de serveis a escala mundial, i en aquesta compra i venda entren les dones immigrants que vénen a complir un paper molt determinat en les societats de destinació, i aquest paper és sense drets"

Silvia Carrizo

Presidenta de l'associació Malen Etxea

ROMPIENDO MOLDES

El 2018 vam publicar l'informe Trencant motlles - Transformar imaginaris i normes socials per eliminar la violència contra les dones, que analitza les creences de joves de 15 a 25 anys de 8 països d'Amèrica Llatina que produeixen i normalitzen les violències masclistes.

RECURSOS

ETS DOCENT O EDUCADOR/A?

L'educació és fonamental per transformar la societat. Treballem amb una xarxa d'educadors/ es per una escola compromesa pels drets humans. Fem propostes educatives per a estudiants de 3 a 17 anys que fomentin la ciutadania global, el respecte i la inclusió.

ETS PERIODISTA?

Les agressions a dones no són successos. En aquest web oferim tècniques periodístiques per desterrar velles pràctiques i els discursos que perpetuen la violència masclista.

Taller de Comunicación y Género

Taller de comunicació i gènere

Ajuda'ns per a seeguir endavant amb la nostra tasca en drets de les dones, tant a Espanya com a la resta del món.

FES-TE SOCI/SÒCIA