Quina ha estat la nostra feina aquest últim any amb les persones refugiades?
Què hem aconseguit?

Aquest setembre ha expirat el termini perquè Espanya aculli les 17.337 persones refugiades compromeses. Només n’ha arribat el 13%. Encara hi ha milers de persones #bloquejades vivint en condicions infrahumanes que esperen ajuda. Hem fet campanya durant tot aquest any per aconseguir que Espanya compleixi els seus compromisos, deixi de blindar fronteres i afavoreixi polítiques d'asil que garanteixin la protecció de les persones refugiades.

Més de 161.189 firmes

Amb el suport de la ciutadania, pressionem el Govern espanyol i la comunitat internacional perquè actuïn, deixin de bloquejar a les milers de persones refugiades a Europa i compleixin els compromisos assumits. Eexigim un sistema d'acollida que obligui els països a complir les seves promeses.

Accions amb altres organitzacions

Hem organitzat actes de carrer, un compte enrere i mobilitzacions en xarxes juntament amb altres entitats amb el lema #VeniuJa per exigir al Govern que compleixi amb el seu compromís d'acollir persones refugiades.

Mira el vídeo i suma't a #OrgulloDeIncumplir
Visita #VeniuJa

El tour de Rajoy

Vam convidar el "doble de Rajoy" a recórrer la geografia espanyola fins a completar els 5.053 quilòmetres que separen Damasc de la capital d'Espanya i, així, posar-se a en la pell d'una persona refugiada.

Visita el tour de Rajoy

Vam presentar 6 propostes al ministre Zoido

Actuem a nivell global i nacional. Vam participar a la Cimera Mundial de l'ONU sobre Refugi i Migració el setembre del 2016 en defensa de les persones desplaçades. A Espanya, vam demanar una reunió amb el ministre de l'Interior, Juoan Ignacio Zoido. No ens la va concedir i li vam fer arribar 6 propostes per agilitzar l'acollida de refugiats a les portes del Ministeri.

Llegeix les propostes

Contribuïm a posar fora de perill a persones refugiades sirianes

Ens sumem al projecte "Corredor Humanitari": un programa pioner que permet als refugiats sirians viatjar a Europa de manera segura i legal a través d’un visat humanitari.

Coneix la història de Fatem i Khalil: un conte sirià

Denunciem les injustícies migratòries a través d'informes

Publiquem diferents informes com el d'"Abusos a Líbia", en el que denunciem les terrorífiques condicions i abusos que pateixen molts immigrants que arriben a Europa.

Informe: Abusos a Líbia
Informe: El dret a la reagrupació familiar de refugiats

La nostra feina continua i no pararem fins que el Govern espanyol aculli totes les persones refugiades compromeses, s'asseguri que poden arribar a Europa a través de vies legals i segures, augmenti la partida d'Ajuda Humanitària i no vengui armes a països que puguin utilitzar-les per violar drets humans. Per aquest motiu...

Denunciem al Govern espanyol

Degut la manca d'accions i com a últim recurs, hem presentat una denúncia davant la UE contra el Govern espanyol per no complir amb el compromís d'acollir la quota de refugiats assignada per la Unió Europea.

Dóna suport a la denúncia al Govern

Una crisi migratòria global

Ja són més de 65 milions de persones a tot el món les que oficialment s'han vist obligades a abandonar casa seva com a conseqüència dels conflictes, la violència, la pobresa i el canvi climàtic. Des d'Oxfam, els donem suport tant en els seus països d'origen, com durant la seva arribada a Europa i als països d'acollida. Descobreix més sobre la nostra feina: