Rajoy està

bloquejant

a milers de persones

refugiades

Cada vegada queda menys temps per acollir les 17.337 persones que el Govern es va comprometre.
Cal que Rajoy actuï aviat, cada minut compte.

SIGNA ARA

#Bloquejats

Comparteix a

Exigeix al govern que compleixi el que va prometre

Espanya es va comprometre públicament a acollir 17.337 persones refugiades en dos anys, però només han arribat un ridícul 7,5%, que ens deixa a la cua d'Europa.

Estem deixant bloquejades a 16.033 persones. Homes, dones, nens i nenes que van aconseguir fugir de la guerra i que ara estan abandonades.

Rajoy diu que esta contra els murs. Que ho demostri! Signa perquè Mariano Rajoy:

  • Acceleri l'arribada de persones refugiades i al setembre hagin arribat totes les persones que es va comprometre a acollir.
  • Defensi i sigui coherent amb la seva declaració d'estar en contra de vetos i murs, tant a Espanya com a Europa.

#Bloquejats

Comparteix a

Exigeix al govern que compleixi el que va prometre

Rajoy diu que esta contra els murs. Que ho demostri! Signa perquè Mariano Rajoy:

Espanya es va comprometre públicament a acollir 17.387 persones refugiades en dos anys, però només han arribat un ridícul 7%, que ens deixa a la cua d'Europa.

Estem deixant bloquejades a 16.175 persones. Homes, dones, nens i nenes que van aconseguir fugir de la guerra i que ara estan abandonades.

Algunes històries de #bloquejats

Omar*

Omar treballava al camp però va haver de deixar Síria perquè allà la vida era impossible. Va arriscar la seva vida, la de la seva dona i la del seu fill de 2 anys per creuar el mar en una pastera. Està esgotat, però no li fa por el que vindrà. "Aquí almenys estem segurs", diu.

A Grècia, Oxfam Intermón, entre d'altres ONG, els va donar menjar calent, mantes i sabates per seguir el viatge.

Rosa*

Rosa va fugir de la guerra al Kurdistan iraquià amb la seva germana i els seus tres fills petits, un dels quals té una discapacitat. El seu viatge ha estat una odissea; encara recorda les 20 hores que van passar perduts en el mar. A Alemanya espera que els seus fills tinguin un futur millor.

En el camp de trànsit de Tavanovce, a Macedònia, van poder usar els lavabos que va construït Oxfam Intermón i assessorament psicològic i legal.

Salma*

Salma va veure com les bombes destrossaven casa seva i li prenien els seus dos fills. Va decidir emprendre sola el camí a Jordània. Allà, les persones refugiades no poden treballar i està farta. "Si això no canvia, tornaré encara que sigui jo la que mori", diu.

Oxfam Intermón ajuda a les persones que fugen de Síria perquè puguin trobar feina i habitatge. A més, en els fòrums internacionals reclama que es respectin els drets de les persones refugiades.

Liqaa*

Liquaa va tenir al seu nadó al camp de refugiats sirians de Zaatari, a Jordània. El dia que va néixer no podia parar de plorar perquè estava lluny de la seva família. "Aquest no és lloc per a un nadó. Demano a la comunitat internacional que ens ajudi a trobar una solució al conflicte i puguem tornar a casa".

Oxfam Intermón ha donat suport a dos milions de persones afectades pel conflicte a Síria i països veïns com Jordània i Líban.

*Tots els noms de les persones han estat canviades per garantir la seva seguretat.