Sequeres, pluges torrencials, inundacions, fam i desplaçaments...

El canvi climàtic
afecta més
qui té menys.

Play
Signa ara

Davant el canvi climàtic, ja no més excuses:

El Govern espanyol ha aportat menys de l’1% del que hauria perquè les persones més pobres puguin adaptar-se a les conseqüències d'un canvi climàtic que no han provocat.

Signa i exigeix al govern espanyol que pagui el que li correspon.

Coneix què li demanem al Govern i si vols saber més sobre l’impacte del canvi climàtic descarrega’t l’informe.

conseqüències del canvi climàtic

El 80% de la població de Burkina Faso viu de l'agricultura i la ramaderia. Això fa que les èpoques de sequera cada vegada més llargues i les inundacions extremes posin en perill la seva subsistència.

Signa ara

Noaga Ouèda, 52 anys, 8 fills.

Abans no coneixíem la fam, però ara estem obligats a racionar el menjar per poder alimentar els nostres fills.

Nabonswendé Sawadogo, 34 anys, 7 fills.

Les inundacions van destrossar la casa que havia construït i van matar les meves sis cabres i totes les meves gallines. La pluja es va endur fins i tot el meu graner.

Membres del Parlament/Govern,

La Pascaline és una dona agricultora d'un dels països més pobres del món, Burkina Faso. És un nom propi entre els milions de persones que sofreixen les conseqüències del canvi climàtic a les seves vides. En un país en el qual el 80% de la seva població viu de l'agricultura i de la ramaderia, que el clima sigui totalment impredictible suposa que la seva subsistència perilla. Perquè el canvi climàtic afecta més qui té menys.

És realment important que tots els països redueixin les emissions de carboni, i és vital que proporcionin recursos financers per a l'adaptació dels qui no les provoquen. I el nostre Govern falla en les dues coses. Igual que la resta dels governs dels països més poderosos i principals emissors de gasos d'efecte hivernacle, mira cap a un altre costat davant les greus conseqüències del canvi climàtic. Espanya és el tercer país de la Unió Europea que més ha augmentat les seves emissions des de 1990. Només el 2015 va tenir un increment d’un 3,2% respecte a l'any anterior.

I a l'hora de posar fons, el compromís del nostre Govern és ridícul, i encara així tampoc el compleix. El nostre país ha aportat menys de l’1% del que hauria perquè les persones més pobres puguin adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic. Segons les nostres estimacions, la quota justa que Espanya hauria d’assumir és aproximadament d’uns 500 milions d’euros.

La Pascaline és una entre els 3.600 milions de persones més pobres del planeta, i encara que només és responsable del 10% de les emissions causants de l'escalfament global, en pateix les seves conseqüències més dramàtiques. Però en un món en el qual la desigualtat extrema està fora de control i les regles es fan per a una minoria que acumula poder i riquesa, té escasses possibilitats de fer-se escoltar. L'exclusió política de les persones més pobres significa que amb prou feines tenen possibilitats de fer valer els seus drets.

Ella no participa a les cimeres en les quals any rere any els líders mundials decideixen no fer res o prenen decisions que incompleixen. Però igual que els qui signem aquesta petició exigim un canvi urgent sobre aquest greu problema, el nostre Govern no pot mirar cap a un altre costat.

No permetis més excuses. Signa i exigeix.

[Tancar]