Aquesta és l’ajuda del Govern espanyola al Iemen

Demana al Govern que augmenti l’ajuda
humanitària i impedeixi la venda d’armes.

Exigeix un canvi. Signa ara

Deixem d’alimentar la guerra.
No volem ser còmplices

El Iemen viu actualment la pitjor crisi humanitària del món. Durant els dos darrers anys, els bombardejos i atacs han provocat el desplaçament de tres milions de persones, i el 60% de la població està en una situació d’inseguretat alimentària i malnutrició. Set milions de persones passen fam. A tot això se li suma ara l’epidèmia de còlera. Mentrestant, el Govern espanyol no solament retalla l’ajuda humanitària, sinó que ven avions, fragates, bombes i munició a l’Aràbia Saudita, els quals podrien ser utilitzats en els atacs contra el país.

No ho podem permetre.
Signa i exigirem al Govern espanyol:

  • Que destini 150 milions d’euros per a l’ajuda humanitària en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 i posar fi, així, a les contínues retallades que deixen soles a milers de persones en crisis com la del Iemen.
  • Que deixi de vendre municions, granades de morter, fragates i avions a l’Aràbia Saudita, a causa del risc substancial de cometre greus violacions del dret internacional.

Alimentem l’ajuda humanitària,
no el conflicte

Oxfam fa més de 30 anys que treballa per millorar el subministrament d’aigua

Des de juliol de 2015, hem arribat a més d'un milió de persones

Ja hem donat suport directament a més de 472.000 persones

El Iemen és el país més pobre del Pròxim Orient. Actualment es troba sumit en una greu crisi humanitària i la situació continua empitjorant. Els enfrontaments violents que es produeixen des de març de 2015 han obligat més de 3,1 milions de persones a abandonar casa seva. A tot el país, el 70% de la població necessita algun tipus d’ajuda humanitària i 17 milions de persones no poden comprar prou aliments per a les seves famílies.

Oxfam treballa al Iemen des de fa més de 30 anys. Com a resposta a aquesta crisi, des de juliol de 2015 hem arribat a més d’un milió de persones, proporcionant aigua potable i sanejament, i distribuint cupons per a la compra d’aliments als mercats locals o bestiar perquè puguin obtenir una font d’ingressos. En resposta al brot de còlera, ens hem coordinat amb altres agències internacionals i ja hem donat suport directament a més de 472.000 persones amb el subministrament d’aigua potable, el lliurament de filtres i bidons, la construcció de latrines i la sensibilització sobre la importància de la higiene.

Signa perquè el Govern augmenti la seva ajuda
i no alimenti la guerra
També ens pots ajudar
fent-te soci/sòcia